Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό - Συμφωνεί το ΤΕΕ!

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 16:05

 

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3155/Β/12-12-2013 το τροποποιημένο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό.

 

Πρόκειται για τροποποίηση που εντείνει προς το χειρότερο τα χαρακτηριστικά που είχε το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο του 2009, δηλαδή την οργανωμένη παραθεριστική κατοικία στ' όνομα του τουρισμού και με όρους δόμησης τουρισμού [σύνθετες επενδύσεις], χαρακτηριστικά που είχαν ξεσηκώσει και τις πέτρες το 2009, όταν εγκρίθηκε.

 

Είναι αυτό για το οποίο το ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει ότι θα το αποσύρει, εφόσον κερδίσει τις εκλογές και θα φέρει για δημόσια διαβούλευση νέο κείμενο, το οποίο θα στηρίζεται στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και θα αντιμετωπίζει τον τουρισμό και τον πολιτισμό ως «στολίδι της ανάπτυξης"! http://www.tovima.gr/finance/finance-news/article/?aid=251690

 

 

 

Με χαρακτηριστικούς τίτλους δημοσιεύεται το γεγονός στον τύπο της Παρασκευής 14/12 και Σαββάτου 15/12

 

 

 

Νόμος τα τουριστικά χωριά σε όλη την επικράτεια

 

 

 

 

Τουρισμός μόνο για συμφέροντα πολλών... Αστέρων

 

 

 

 

Τσιμεντόφουσκα... 

 

 

 

Τουριστική κατοικία σε δάση, εθνικά πάρκα, νησιά και βραχονησίδες

 

 

 

 

Στους φορείς που διαφώνησαν στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας δεν συμπεριλαμβάνεται το ΤΕΕ!

 

 

 

Το σχετικό δημοσίευμα μάλιστα στην εφημερίδα "Πατρίς" μας ενημερώνει ρητά ότι το ΤΕΕ τάχθηκε υπέρ!

 

"Ωστόσο, θα πρέπει να αναφερθεί ότι την περασμένη εβδομάδα η πλειονότητα των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας τάχθηκε ενάντια στο νέο Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό. Ειδικότερα, αντιρρήσεις εξέφρασαν η Ένωση Περιφερειών, το Οικονομικό Επιμελητήριο, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, ο ΣΕΒ, η ΓΣΕΒΕΕ, η ΠΑΣΕΓΕΣ, οι σύλλογοι των πολεοδόμων και των αρχιτεκτόνων και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF και Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Υπέρ του νέου χωροταξικού τάχθηκαν μόνο οι εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, του ΤΕΕ, του ΓΕΩΤΕΕ και της ΓΣΕΕ".
http://www.patris.gr/articles/253735/168394

 


 

 Η ΑΜΑΚ έχει τοποθετηθεί σε πάρα πολλές ευκαιρίες την τελευταία 5ετία για το Ειδικό Χωροταταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αυτό δημιουργεί, στο χώρο, στην κοινωνία, στο παραγωγικό δυναμικό, σε όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες συμπεριλαμβανομένης αυτής του τουρισμού.

 

 

Η πιο πρόσφατη τοποθέτηση έγινε με δήλωση της Β. Σφακιανάκη τον Αύγουστο του 2013, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Πατρίς"

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/121-eidiko-xorotaksiko-tourismou

 


 

 

Διαβάστηκε 7502 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 21:07