«Ναυμαχία» στη Βενετία -Κάτοικοι επιτέθηκαν σε κρουαζιερόπλοια

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016 06:26

Εκατοντάδες Βενετοί συμμετείχαν στη θαλάσσια διαδήλωση κατά των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων. 

Οργισμένοι Βενετσιάνοι σε βάρκες διαμαρτυρήθηκαν κατά της αύξησης του μαζικού τουρισμού στην πόλη τους, πετώντας φωτοβολίδες και φωνάζοντας συνθήματα. 

Πολλοί κάτοικοι της Βενετίας επιθυμούν την απαγόρευση εισόδου των κρουαζιερόπλοιων καθώς ανησυχούν από τον αυξανόμενο αριθμό τουριστών που επισκέπτονται την πόλη τους καθημερινά. 

Οι διαδηλωτές, συγκεκριμένα, υποστήριξαν ότι τα κρουαζιερόπλοια προκαλούν περιβαλλοντική ζημιά και το γεγονός ότι 30.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων επισκέπτονται την πόλη καθημερινά, προκαλεί τεράστια προβλήματα. 

Εξαιτίας της διαμαρτυρίας, ένας μεγάλος αριθμός επιβατικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένου του κρουαζιερόπλοιου Τhompson, καθυστέρησαν τουλάχιστον τρεις ώρες, λόγω της πλωτής διαμαρτυρίας. 

Αυτή δεν ήταν η πρώτη δράση κατά των... τουριστών. Νωρίτερα το Σεπτέμβριο περίπου 500 άτομα, μέλη της κίνησης «Γενιά του '90», είχαν συγκεντρωθεί σε κεντρική πλατεία κρατώντας πλακάτ και λέγοντας ότι «μπορεί να είμαστε η τελευταία γενιά που ζει στη Βενετία κανονικά, που μπορεί να βρει σπίτι και δουλειά και να έχει μια κανονική καθημερινή ζωή. 


Πηγή: iefimerida.gr

http://www.iefimerida.gr/news/290903/naymahia-sti-venetia-katoikoi-epitethikan-se-kroyazieroploia-vinteo#ixzz4LRlK3DoE

Διαβάστηκε 2809 φορές