Σφραγίστηκε το βενζινάδικο στην Ικάρου

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 06:14

 

Στη σφράγιση του πρατηρίου υγρών καυσίμων της λεωφόρου Ικάρου, απέναντι από τη ΣΕΑΠ, προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης οι υπηρεσίες της περιφέρεια Κρήτης, σε εφαρμογή της δικαστικής απόφασης για την οριστική ανάκληση της άδειάς του. Το πρωί μπήκε το οριστικό λουκέτο και σφραγίστηκε η είσοδος, ενώ μέσα σε 5 μέρες θα πρέπει να τοποθετηθεί πινακίδα ότι το κατάστημα έχει σφραγιστεί από την αρμόδια υπηρεσία, ώστε να μην μπορεί κανείς να παραβιάσει την είσοδο. Η σφράγιση έγινε με απόφαση που υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, σε εφαρμογή της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου που απέρριψε την αίτηση αναστολής την οποία είχε καταθέσει η ιδιοκτήτρια εταιρεία κατά της προηγούμενης απόφασης του αντιπεριφερειάρχη  με την οποία είχε ανακληθεί οριστικά η άδεια λειτουργίας. Το δικαστήριο είχε διατάξει την άμεση εφαρμογή της απόφασης για το σφράγισμα.

Να σημειωθεί ότι μετά τις αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου και της περιφέρειας για τη σφράγιση, η ιδιοκτήτρια εταιρεία έκανε νέα προσφυγή για προσωρινή αναστολή της απόφασης σφράγισης, που εκδικάστηκε την περασμένη Πέμπτη και απορρίφθηκε, ενώ κατέθεσε και αίτηση αναστολής, που εκδικάστηκε την περασμένη Τρίτη, χωρίς να εκδοθεί ακόμα απόφαση, αλλά η εκδίκαση δεν επηρέασε τη διαδικασία της σφράγισης.

Η δικαίωση του πολίτη

Όπως έχουμε σημειώσει, με τον τρόπο αυτό κλείνει η προσπάθεια ενός μόνο πολίτη να αντιμετωπίσει μια απίθανη ιστορία ανομίας, με τη συμμετοχή υπηρεσιών και του πρώην δήμου Αλικαρνασσού. Η υπόθεση αναδείχτηκε για χρόνια ως μια χαρακτηριστική περίπτωση κακής λειτουργίας των υπηρεσιών, που όχι μόνο έκαναν τα στραβά μάτια στην παράνομη λειτουργία, αλλά χρησιμοποίησαν ακόμα και παραποιημένα έγγραφα προκειμένου να δίνουν άδειες. Μάλιστα για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις παράνομης έκδοσης ή παραποίησης εγγράφων το Τεχνικό Επιμελητήριο επέβαλε ποινές σε μηχανικούς μέλη του.

Ο ίδιος ο ιδιώτης, που τα έβαλε με την ανομία των υπηρεσιών και την περίεργη στάση του πρώην δήμου Αλικαρνασσού ο οποίος έφτασε στο σημείο να πωλήσει και να ενοικιάσει ταυτόχρονα σε δυο διαφορετικές εταιρείες την ίδια δημοτική έκταση (!), άντεξε μέχρι το τέλος τον πόλεμο των συμφερόντων, στον οποίο συμμετείχαν και αστυνομικοί οι οποίοι συχνά τον απειλούσαν με σύλληψη ενώ είχε εκδοθεί απόφαση για την οριστική ανάκληση της άδειας! Μάλιστα ο δήμος Ηρακλείου, που είχε εμπλοκή στην υπόθεση ως διάδοχος του δήμου Αλικαρνασσού, αντί να εφαρμόσει τη νομιμότητα τον απείλησε ακόμα και με κατάσχεση της δικής του γειτονικής προς το παράνομο πρατήριο ιδιοκτησίας!

 

πηγή: candianews

http://www.candianews.gr/2017/01/19/sfragistike-to-proi-to-venzinadiko-stin-ikarou-dikeothike-o-polychronos-agonas-politi-kata-tis-anomias-ke-tis-diaplokis-ke-topikon-ypiresion/

Διαβάστηκε 2623 φορές