Ηράκλειο: Ανάκληση και άλλης παράνομης άδειας από το πρατήριο της Ικάρου

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 06:07

Στην ανάκληση της άδειας κυκλοφοριακής σύνδεσης του πρατηρίου υγρών καυσίμων της αλυσίδας Θ. Ευαγγελόπουλος, στη λεωφόρο Ικάρου, απέναντι από τη ΣΕΑΠ, προχώρησε ο δήμος Ηρακλείου. Ο δήμος είχε εκδώσει την άδεια τον Μάρτιο του 2007, χωρίς να έχει αρμοδιότητα, όπως έχουν αποφανθεί τόσο η περιφέρεια Κρήτης όσο και το Τεχνικό Επιμελητήριο, ενώ για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη και εισαγγελική έρευνα.

Πρόκειται για την περίφημη υπόθεση στην οποία υπηρεσίες του πρώην δήμου Αλικαρνασσού, του δήμου Ηρακλείου αλλά και της περιφέρειας έκαναν τα στραβά μάτια, έδωσαν άδειες για τη λειτουργία του πρατηρίου, παρά το νόμο και χωρίς προϋποθέσεις, όπως έχει καταγγελθεί, ενώ κάποιες εμπλέκονται ακόμα και σε παραποίηση εγγράφου. Στην ουσία είναι μια πολύχρονη μάχη ενός πολίτη, όχι με τη γραφειοκρατία των υπηρεσιών, αλλά με τα "στραβά μάτια" που έκαναν σε παρανομίες και παρατυπίες. Κι ενώ από όλες τις εξελίξεις ο πολίτης δικαιώνεται, καθώς αποδεικνύονται οι παρατυπίες και οι παρανομίες των υπηρεσιών με ανάκληση αδειών που οι ίδιες χορήγησαν ή ακόμα και με πειθαρχικές διώξεις από το ΤΕΕ μηχανικών που έχουν εμπλακεί στις αδειοδοτήσεις και την παραποίηση εγγράφου, ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει απειληθεί από το δήμο με την απώλεια της περιουσίας του ή συνεχίζει να απειλείται από αστυνομικούς, που παρά τις αποφάσεις, συνεχίζουν να υπερασπίζονται μια παρανομία!

Κι αυτά όλα συμβαίνουν ακόμα και μετά την οριστική ανάκληση της άδειας από την περιφέρεια Κρήτης, τον Δεκέμβριο του 2015.

Η νέα εξέλιξη, με την ανάκληση της κυκλοφοριακής σύνδεσης, αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τα όσα παράνομα ή παράτυπα έχουν γίνει από τις υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια.

Στην απόφαση ανάκλησης, που εκδόθηκε την 1η Νοεμβρίου 2016 από το τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του δήμου Ηρακλείου κι ενώ είχε προηγηθεί σχετική αίτηση από τον πολίτη, δια του εκπροσώπου του, μηχανολόγου μηχανικού, Ζαχαρία Ασσαριωτάκη, αναφέρεται ότι η ανάκληση γίνεται επειδή πλέον δεν συντρέχουν οι απαιτούμενες νόμιμες προϋποθέσεις.

Το ερώτημα, βέβαια, είναι αν υπήρξαν ποτέ αυτές οι προϋποθέσεις, αλλά και γιατί η απόφαση ανάκλησης της κυκλοφοριακής σύνδεσης δεν επικαλείται καν την οριστική ανάκληση της άδειας από την περιφέρεια.

 

πηγή : candianews
http://www.candianews.gr/2016/11/12/iraklio-dikeosi-politi-pou-ta-evale-me-tis-paranomies-ton-dimon-ke-ti-diaploki-synechizi-na-dikeonete-anaklisi-ke-allis-paranomis-adias-apo-to-pratirio-tis-ikarou/

Διαβάστηκε 2646 φορές