Η Κομισιόν παγώνει το ΕΣΠΑ εξαιτίας του καρτέλ στα δημόσια έργα

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 10:23

Καρτέλ ετών 30

Η Κομισιόν φέρεται να αποφάσισε το προσωρινό πάγωμα των πληρωμών από το ευρωπαϊκό περιφερειακό ταμείο (ΕΣΠΑ) για τα προγράμματα του 2014 - 2020, καθώς μετά από έρευνα στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού προέκυψε η δράση ενός καρτέλ στα δημόσια έργα, το οποίο δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Σε εσωτερική επίστολή της Κομισιόν με ημερομηνία 17 Μαΐου, που δημοσιεύει το New Europe, αναφέρεται πως οι ελληνικές αρχές θα εξετάσουν στις 21 Ιουλίου την υπόθεση, ώστε να διασφαλίζεται η τήρηση των προϋποθέσεων στην ανάθεση δημοσίων έργων.

Όπως διευκρινίζεται ότι έχουν ήδη εντοπίσει τις εταιρείες που συμμετέχουν στο καρτέλ, οι οποίες δεν είναι άλλες από τις βασικές ελληνικές κατασκευαστικές και τις μεγάλες ξένες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Στη σχετική επιστολή, αναφέρεται πως «το καρτέλ ενδεχομένως να ήταν ενεργό για πάνω από 27 χρόνια, από το 1989 μέχρι το 2016, στον τομέα της οδοποιίας, στην κατασκευή σιδηρόδρομων, μετρό κλπ», ενώ επιβεβαιώνεται ότι μερικά από αυτά τα έργα έχουν  «σίγουρα συγχρηματοδοτηθεί από τα ταμεία της Ε.Ε.»

GREECE_Page_1

GREECE_Page_2

πηγή: tvxs
http://tvxs.gr/news/ellada/i-komision-pagonei-espa-eksaitias-toy-kartel-sta-dimosia-erga

Διαβάστηκε 2731 φορές