Τους εκθέτει όλους ο Ξαρχάκος – Ακυρώνει τη συναυλία στο Αρκάδι με χορηγό την ΤΕΡΝΑ

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 05:22

Μια μικρή αλλά σημαντική νίκη πέτυχε το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ. Η πρόσφατη διαμαρτυρία του για την… πονηρή χορηγία της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στη συναυλία που διοργάνωνε η Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου στη Μονή Αρκαδίου πήρε μεγάλες διαστάσεις (με τη βοήθεια και της «Εφ.Συν.» αλλά και λίγων τοπικών ΜΜΕ της Κρήτης) και οι αντιδράσεις έπιασαν τόπο. 

 

Ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε ανακοίνωσε την ακύρωση της συναυλίας, που θα γινόταν με αφορμή τα 83 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης σε έναν τόπο με ιδιαίτερο συμβολισμό για το νησί. 

 

Σε ανάρτησή του στο facebook ο Σταύρος Ξαρχάκος αναφέρει:

 

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης για την πρόσκληση στη συναυλία αυτή για τα 83 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης. Επειδή η μουσική πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει , αποφάσισα την ακύρωση της συναυλίας αυτής. Οφείλω δε να τονίσω ότι ουδεμία γνώση και πληροφόρηση επί του ζητήματος είχα από κανέναν».

 

Το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των βΑΠΕ είχε καταγγείλει πως η μεγάλη χορηγία της ΤΕΡΝΑ ερχόταν τη στιγμή που κορυφώνονται οι αντιδράσεις για μια σειρά από σχεδιαζόμενες επενδύσεις της στο νησί, με γιγάντιες ανεμογεννήτριες στις βουνοκορφές, ενώ κάποιες από αυτές σχεδιάζονται σε απόσταση αναπνοής από την ίδια τη Μονή Αρκαδίου. 

 

«Η Μονή επιχειρεί, με το κύρος του διαμεσολαβητή ανάμεσα στον Θεό και τον λαό, να φέρει τη “γενναιόδωρη” ΤΕΡΝΑ κοντά στον λαό» έλεγαν οι εκπρόσωποι του συντονιστικού στο ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» πριν από δύο μέρες ενώ σε ερωτήσεις μας ο μητροπολίτης Πρόδρομος αδυνατούσε να εξηγήσει πώς εμφανίζεται η μητρόπολη ως διοργανώτρια, λέγοντας πως κάποιος άλλος (χωρίς να θυμάται ποιος) του έστειλε έγγραφο ζητώντας την παραχώρηση της Μονής Αρκαδίου.

 

Εμμέσως πάντως εκθέτει τον μητροπολίτη ο ίδιος ο Σταύρος Ξαρχάκος αφού αυτόν ευχαριστεί για την πρόσκληση τονίζοντας μάλιστα ότι ποτέ δεν τον ενημέρωσε για τις αντιδράσεις που υπήρχαν σε τοπικό επίπεδο. 

 

Ο μητροπολίτης πάντως προσπαθούσε όλες αυτές τις μέρες να βάλει διακριτικά στο κάδρο εκείνους που μάλλον είχαν ακόμα πιο ενεργό ρόλο στη διοργάνωση και εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τόσο την εκκλησία όσο και τον Σταύρο Ξαρχάκο. Και εδώ θα χρειάζονταν απαντήσεις από έναν άλλο Σταύρο, τον Αρναουτάκη καθώς όλο το event τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε «γραφείο εξυπηρέτησης επενδυτών», όπως εύστοχα την έχει καταγγείλει το περιβαλλοντικό κίνημα του νησιού. 

 

Σε σημερινή λιτή του ανακοίνωση, το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των βΑΠΕ αναφέρει: 

 

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΚΑΔΙ . Δεν τον είχαν ενημερώσει για την χορηγία της ΤΕΡΝΑ!
Απο το συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των ΒΑΠΕ του απευθύνουμε με σεβασμό το πιο μεγάλο ευχαριστώ !

 

 

 

Πηγή: https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/438238_toys-ekthetei-oloys-o-xarhakos-akyronei-ti-synaylia-sto-arkadi-me-horigo-tin

Διαβάστηκε 51 φορές