ΒΟΑΚ: Προσφεύγει στο ΣτΕ ο Δήμος Ηρακλείου για τη διχοτόμηση της πόλης

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023 13:32

Να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου κατά την αποψινή συνεδρίασή του, σε ότι αφορά τη μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των παρακάμψεων του ΒΟΑΚ.

Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής δημοτικής παράταξης Ευρυπίδης Κουκιαδάκης, λαμβάνοντας τον λόγο, είπε ότι η έγκριση της μελέτης δημοσιοποιήθηκε στις 6/4 στη Διαύγεια, χωρίς να ενσωματώνει το καθολικό αίτημα φορέων της πόλης του Ηρακλείου για υπογειοποίηση τμημάτων του ΒΟΑΚ στο αστικό του κομμάτι.

Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στον δήμο της Πάτρας, όπου εκεί δρομολογείται η υπογειοποίηση 8 χιλιομέτρων προαστικού με 8 υποσταθμούς κατά μήκος της πόλης, σε μια περίπτωση συγκρίσιμη αυτής του Ηρακλείου.

Πρόταση του κ. Κουκιαδάκη, που υιοθέτησε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και σύσσωμο το Δ.Σ., ήταν να προσφύγει ο δήμος στο ΣτΕ, ενέργεια που, όπως επισημάνθηκε, δεν προκαλεί εμπλοκές στην εξέλιξη του έργου του ΒΟΑΚ συνολικά.

Η πρόταση που είχε καταθέσει το ΔΣ Ηρακλείου για την υπογειοποίηση τμημάτων του ΒΟΑΚ ώστε να μη διχοτομείται η πόλη, η οποία ήταν ταυτόσημη με αυτή που είχε προωθήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, “γράφτηκε” στα παλαιότερα των υποδημάτων του από τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη” υπερθεμάτισε ο δήμαρχος Ηρακλείου, στηρίζοντας την πρόταση προσφυγής.

 

Πηγή: https://neamatia.gr/voak-prosfeygei-sto-ste-o-dimos-gia-ti/

Διαβάστηκε 243 φορές