Ηράκλειο: «Μπλόκο» της Αποκεντρωμένης στο κόψιμο των δέντρων- Δικαιώθηκαν οι πολίτες

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 12:51

Νέα δεδομένα στο σίριαλ της κοπής των δέντρων στο Μασταμπά και σε άλλες περιοχές της πόλης βάζει η ακύρωση της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Όπως σας είχε ενημερώσει το newshub.gr , κάτοικοι του Μασταμπά είχαν προσφύγει κατά της Απόφασης βάσει της οποίας γινόταν δεκτή η εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής για την κοπή 21 δέντρων, μεταξύ των οποίων ήταν και κάποια πεύκα στις οδούς Σμπώκου και Ιερολοχιτών (Δείτε ΕΔΩ)

  Την ανάκληση της Απόφασης έχει ζητήσει και η Αντιπολίτευση του Δήμου που κατέθεσε μάλιστα και σχετικό αίτημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (Δείτε ΕΔΩ)

Τελικά ήρθε η Αποκεντρωμένη και έβαλε… ταφόπλακα στην επίμαχη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  κάνοντας δεκτή την προσφυγή των κατοίκων. Την είδηση έδωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου το βράδυ της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, κ. Γιάννης Αναστασάκης ο οποίος τόνισε πως θα πρέπει να μελετήσει η Υπηρεσία το σκεπτικό της Απόφασης της Αποκεντρωμένης, ώστε να προσαρμοστεί ανάλογα και η εισήγηση που θα φέρει στο Συμβούλιο για λήψη Απόφασης.

Για αυτό το λόγο και το θέμα με την ανάκληση της Απόφασης που βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης αποσύρθηκε, προκειμένου να τεθεί σε νέα συνεδρίαση βάσει και της ακύρωσης της Αποκεντρωμένης.

Οι παρεμβάσεις στο Δ.Σ.

Παρά την απόσυρση του θέματος έγιναν παρεμβάσεις από κάποιους Συμβούλους. Οι κ.κ. Αγγελάκης και Κουκιαδάκης υπογράμμισαν την ανάγκη να υπάρξει μια ολοκληρωμένη μελέτη για τα δέντρα ώστε και οι προτάσεις που γίνονται για κοπή να είναι απολύτως τεκμηριωμένες.

Ο Δήμαρχος, κ. Βασιλής Λαμπρινός, θύμισε, από την πλευρά του, την απόφασή του να ελεγχθούν όλα τα δέντρα που υπάρχουν στο Ηράκλειο και μάλιστα ενημέρωσε πως συνολικά είναι περίπου 13.500. Για την επιτροπή που έχει συσταθεί διευκρίνισε πως ρόλος της είναι να εξετάσει μόνο αυτά που είναι ετοιμόρροπα. «Κανείς δεν έχει τη διάθεση να κόψει όλα τα δέντρα, αλλά δεν διακινδυνεύουμε την ασφάλεια των πολιτών» δήλωσε.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Συν+ Πράξη Δημοτών Ηρακλείου», κ. Πέτρος Ινιωτάκης, υποστήριξε πως η Απόφαση της Αποκεντρωμένης δείχνει πως τα κινήματα των πολιτών έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους και προστάτευσαν πέρα από το δέντρα και το… Σώμα που είχε πάρει την προβληματική απόφαση.

Ακολούθως είπε πως το Πράσινο πρέπει να μπει σε προτεραιότητα στο Δήμο με συγκεκριμένες κινήσεις όπως η σύσταση ξεχωριστής Αντιδημαρχίας Πρασίνου και διεύθυνσης αλλά και η κάλυψη των κενών θέσεων στην υπηρεσία. Ζήτησε ακόμα να προωθηθεί ο εθελοντισμός και η υιοθεσία πρασίνου.

 

Πηγή: https://www.newshub.gr/el/kriti/irakleio-mploko-tis-apokentromenis-sto-kopsimo-ton-dentron-dikaiothikan-oi-polites

Διαβάστηκε 290 φορές