Τοποθέτηση – Αντίδραση ΑΜΑΚ στην τακτική συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής στις 05 Σεπτεμβρίου 2023. Αντιδεοντολογική συμπεριφορά του προέδρου της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 18:17

Τοποθέτηση – Αντίδραση ΑΜΑΚ στην τακτική συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής στις 05 Σεπτεμβρίου 2023

Αντιδεοντολογική συμπεριφορά του προέδρου της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Στις 07 Αυγούστου 2023, λάβαμε στις ηλεκτρονικές μας διευθύνσεις ένα Δελτίο Τύπου από το ΤΕΕ/ΤΑΚ , με το λογότυπο του ΤΕΕ/ΤΑΚ και υπογεγραμμένο από τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ. Με το δελτίο αυτό ενημέρωνε για την υποψηφιότητά του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Όλα τα δελτία τύπου του ΤΕΕ/ΤΑΚ εκδίδονται χωρίς να λάβει γνώση η Διοικούσα Επιτροπή ή τουλάχιστον χωρίς να λάβουμε γνώση τα μέλη της ΑΜΑΚ στη Δ.Ε. Το γεγονός αυτό το έχουμε καταθέσει επανειλημμένα κατά τις συνεδριάσεις των Δ.Ε. και έχουμε ενημερώσει και τα μέλη της Αντιπροσωπείας προφορικά και με γραπτές τοποθετήσεις μας, τονίζοντας την αντιδημοκρατική λειτουργία της Δ.Ε. Δυστυχώς οι ενέργειες αυτές του προέδρου καλύπτονται διαρκώς από την πλειοψηφία της Δ.Ε. δηλ. τις παρατάξεις #opentee και ΔΚΜ .

Αυτή τη φορά όμως το θέμα είναι ακόμα  πιο σοβαρό. Ο πρόεδρος,χωρίς την συναίνεση της Δ.Ε., χρησιμοποίησε (ουσιαστικά εκμεταλλεύτηκε), το θεσμό, το κύρος και τα μέσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου για να ανακοινώσει και κατά βάση να προβάλλει την υποψηφιότητά του στην αυτοδιοίκηση. 

Δικαίωμα του κάθε μέλους της Διοίκησης είναι να θέσει τον εαυτό του υποψήφιο στις επερχόμενες εκλογές. Δεν είναι όμως δικαίωμά του και είναι σαφώς αντιδεοντολογικό να χρησιμοποιεί το θεσμό και τα μέσα του ΤΕΕ/ΤΑΚ για την ανακοίνωση και προβολή αυτής της υποψηφιότητας. Με την συγκεκριμένη ενέργεια ο Πρόεδρος καταχράστηκε τη θέση του στη Δ.Ε. για ίδιον όφελος.  Επιπλέον και σοβαρότερο, σχετικά με αυτή καθ' εαυτή την υποψηφιότητα, ο σεβασμός στο θεσμό του Τεχνικού Επιμελητηρίου επιβάλλει την παραίτηση του από τη διοίκηση και ακόμα περισσότερο από τη θέση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής, προκειμένου να διεκδικήσει την όποια άλλη θέση.

 

Καταδικάζουμεαπερίφραστατην αντιδεοντολογική αυτή συμπεριφορά του προέδρου της Δ.Ε και τον καλούμε να παραιτηθεί, σεβόμενος το θεσμό του επιμελητηρίου και τους συναδέλφους μηχανικούς.

 

Διαβάστηκε 445 φορές