Εισήγηση ΑΜΑΚ στη Δ.Ε.: «Άρθρο 111 του ν. 4850/21: αναστολή εκτέλεσης πρωτοκόλλων κατεδάφισης σε ευαίσθητα οικοσυστήματα.».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 12:11

Συνεδρίαση της Δ.Ε. του Τμήματος την  Πέμπτη 25-11-2021 και ώρα 19.00 μ.μ.

Θέμα: «Άρθρο 111 του ν. 4850/21: αναστολή εκτέλεσης πρωτοκόλλων κατεδάφισης

σε ευαίσθητα οικοσυστήματα.».

 

Εισηγητής: Αντώνης Μαυρογιάννης, Π.Μ. μέλος Δ.Ε.

 

Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς καμιά αιτιολόγηση, η κυβέρνηση αναβάλει για ακόμα μια φορά τις κατεδαφίσεις σε ευαίσθητα οικοσυστήματα.

Με το άρθρο 111 του ν. 4850/21 ψηφίστηκε η αναστολή εκτέλεσης πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής για έργα που υφίστανται πριν τις 9.3.2021, κάθε είδους, που έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού.

Και όλα αυτά ενώ στην Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχουν ενεργές εργολαβίες με εξασφαλισμένα χρήματα από το πράσινο ταμείο για κατεδαφίσεις που έχουν τελεσίδικες αποφάσεις.  Και βέβαια θα μπορούν οι ανάδοχοι να διεκδικήσουν τα νόμιμα!

Η αναστολή ισχύει έως τις 31.3.2022 αλλά ποιος πιστεύει ότι θα γίνουν μετά , μέσα στην επόμενη τουριστική περίοδο,  κατεδαφίσεις;

Εύλογα αναρωτιόμαστε: 

·         Ως πότε θα επιβραβεύεται η παρανομία και η αυθαιρεσία; 

·         Ως πότε οι εναπομείναντες δημόσιοι χώροι θα είναι δέσμιοι ιδιωτικών συμφερόντων;

·         Ποιος θα διασφαλίσει επιτέλους τη νομιμότητα;

 

Και όλα αυτά ενώ έρχεται ο χειμώνας και οι βροχές , με τους υδάτινους αποδέκτες ‘’κατειλημμένους’’ και την αγωνία των πολιτών στο κατακόρυφο!

Προτείνουμε να σταλεί επιστολή στον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να διασφαλίσουν επιτέλους τη νομιμότητα , να προχωρήσουν στις κατεδαφίσεις και σε καμιά περίπτωση να μην προχωρήσουν στην ‘’όποια τακτοποίηση’’ αυθαίρετων στα ευαίσθητα οικοσυστήματα .

Διαβάστηκε 495 φορές