Εισήγηση ΑΜΑΚ στη ΔΕ: «ΕΦΚΑ και Μηχανικοί....απίστευτη ταλαιπωρία »

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 00:00

Συνεδρίαση της Δ.Ε. του Τμήματος την  Πέμπτη 18-02-2021 , 19.00 μ.μ.

 

Θέμα εκτός ημερησίας: «ΕΦΚΑ και Μηχανικοί....απίστευτη ταλαιπωρία »

 

Εισηγήτρια: Ειρήνη Βρέντζου Π.Μ. μέλος Δ.Ε

 

 Οι συνάδελφοι μηχανικοί που απευθύνονται στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ στο Ηράκλειο υφίστανται μία απίστευτη ταλαιπωρία.

Από προσωπική εμπειρία αλλά και από συναδέλφους που κατέθεσαν για συνταξιοδότηση και με ενημέρωσαν, σας μεταφέρω ότι, ένα συνάδελφο που πάει να καταθέσει τα χαρτιά του για σύνταξη τον αντιμετωπίζουν ως παρείσακτο. «Εμείς δεν ξέρουμε για εσάς τους μηχανικούς, εσείς να τα κάνετε μόνοι σας. Εμείς δεχόμαστε μόνο τους συνταξιούχους του ΙΚΑ, για τους μηχανικούς και το πρώην ΤΣΜΕΔΕ δεν ξέρουμε, ούτε έχουμε πλατφόρμες, ούτε μπορούμε να μπούμε στα μητρώα σας να τα διορθώσουμε αν χρειαστεί. Μην μας απασχολείται …εξάλλου εσείς πάντα μόνοι σας τα κάνατε, να τα στείλετε στην Αθήνα μόνοι σας.», είναι οι απαντήσεις στα ερωτήματα των συναδέλφων.

Οι υπάλληλοι του πρώην ΤΣΜΕΔΕ υπηρετούν σε όλα τα υποκαταστήματα, είναι ένας υπάλληλος στον Άγιο Μηνά, δύο στον Εσταυρωμένο και ένας με δύο στην Αλικαρνασσό. Οι υπάλληλοι αυτοί είναι πολύ εξυπηρετικοί αλλά το κάνουν καθ’ υπέρβαση των καθηκόντων τους, με την υπηρεσία να τους δημιουργεί προβλήματα γι’ αυτό.

Προτείνουμε να γίνουν επαφές με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ και να σταλεί επιστολή αρμοδίως προκειμένου οι μηχανικοί να μην αντιμετωπίζονται ως παρείσακτοι, αλλά να έχουν ισότιμη αντιμετώπιση με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους.

Διαβάστηκε 615 φορές