ΑΜΑΚ: στήριξη ΤΕΕ σε εκπρόσωπό του που παραπέμπεται σε δίκη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 05:21

Συνεδρίαση της Δ.Ε. του Τμήματος την  Τρίτη 19-01-2021 και ώρα 19.00 μ.μ.

Θέμα: «Ενημέρωση και αίτημα εκπροσώπου του Τμήματος για στήριξη σε δίκη στην οποία

παραπέμπεται».

 

Εισηγήτρια: Ειρήνη Βρέντζου Π.Μ. μέλος Δ.Ε.

 

Κατατέθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2021 και πήρε αριθμό πρωτοκόλλου ΤΕΕ/ΤΑΚ 102/15-1-2021, ενημέρωση – αίτημα συναδέλφου Αρχιτέκτονος Μηχανικού,  με θέμα: «Ενημέρωση και αίτημα μου, ως εκπροσώπου του Τμήματος στην Επιτροπή Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κατασκευών Ηρακλείου, για στήριξη σε δίκη στην οποία παραπέμπομαι με αυτή μου την ιδιότητα. ».

 

Στο κείμενο που κατατέθηκε γίνεται αναλυτική αναφορά τόσο στις αρμοδιότητες των τριμελών Επιτροπών Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κατασκευών, όσο και στην εμπλοκή της συναδέλφου σε δικαστική διαδικασία σχετική με την ιδιότητά της ως εκπροσώπου του τμήματος στις παραπάνω επιτροπές , επί σειρά ετών. Επιγραμματικά αναφέρω ότι καλείται ως κατηγορούμενη ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου στις 24 Φεβρουαρίου 2021, για παραβάσεις άρθρων του Ποινικού Κώδικα.

 

Θεωρώντας αυτονόητο το γεγονός ότι το ΤΕΕ οφείλει να στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων που το εκπροσωπούν , όταν είναι προδήλως φανερό ότι απλώς έκαναν το καθήκον τους και άσκησαν τις αρμοδιότητες τους νόμιμα και σύμφωνα με την επιστήμη και την τεχνική, προτείνω:

 

  1. Να επικοινωνήσει άμεσα ο πρόεδρος με τον πρόεδρο του ΤΕΕ προκειμένου να δοθεί άμεσα νομική βοήθεια από το κεντρικό ΤΕΕ.
  2. Αν δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση από το ΤΕΕ , να καλύψει το τμήμα τα έξοδα (π.χ. με βάση τις ελάχιστες αμοιβές των νομικών) στη συνάδελφο προκειμένου να ετοιμαστεί για την επερχόμενη δίκη.
  3. Να παραστεί ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ ως μάρτυρας υπεράσπισης ενώπιον του δικαστηρίου. 

 

Θεωρώ ότι τα παραπάνω είναι τα ελάχιστα που οφείλουμε να κάνουμε σε ανθρώπους που μας εκπροσωπούν και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο  στο κύρος του ΤΕΕ.

 

 

 

Διαβάστηκε 852 φορές