Ανατροπή στην ΑΜΚ της Attica Bank – Απέχει το ΤΜΕΔΕ, μπαίνουν οι συστημικές τράπεζες

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ Δευτέρα, 01 Μαΐου 2023 15:08

Ανατροπή στο "παρά πέντε" επιφύλασσε το ΤΜΕΔΕ στους υφιστάμενους και νέους μετόχους της Attica Bank με την απόφασή του να μην συμμετέχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 473 εκατ. ευρώ όπως είχε προσυμφωνήσει.

Το "κενό" του ΤΜΕΔΕ θα αναπληρώσουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες οι οποίες θα συνεισφέρουν από 10 εκατ. ευρώ έκαστη, όπως επιβεβαιώνουν στο Capital.gr πηγές με γνώση των διαδικασιών.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το MoU που είχαν υπογράψει στις 6 Απριλίου τα εμπλεκόμενα μέρη, το ΤΜΕΔΕ έχει δεσμευτεί να συμμετάσχει με 40 εκατ. ευρώ, η Thrivest με 64 εκατ. ευρώ και το ΤΧΣ με 329 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, τα μέρη συμφωνήσαν να δρομολογηθεί -σε επόμενη φάση- η συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια με την απαιτούμενη άντληση πρόσθετων κεφαλαίων.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με την τελευταία εξέλιξη "ξεκαθαρίζει το τοπίο" για την ΑΜΚ της Attica Bank η οποία αναμένεται να θέσει τις προϋποθέσεις για τον μετασχηματισμό και την εξυγίανση της μη συστημικής τράπεζας με την είσοδο του νέου ιδιώτη επενδυτή.

Καθοριστικό ρόλο στην "πυροσβεστική λύση" της εισόδου των συστημικών τραπεζών διαδραμάτισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε συνεργασία με τη CEO της Attica Bank, Ελένη Βρεττού και σε απόλυτη συννενόηση με τον Αλέξανδρο Εξάρχου ως εκπροσώπου της Thrivrst, προκειμένου να μην ανατραπεί το χρονοδιάγραμμα της ΑΜΚ που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

 

Πηγή: https://www.capital.gr/epixeiriseis/3710595/anatropi-stin-amk-tis-attica-bank-apexei-to-tmede-mpainoun-oi-sustimikes-trapezes/

Διαβάστηκε 430 φορές