ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Όχι στο ΤΑΙΠΕΔ – Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 09:27
Το καλοκαίρι του 2014 η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εντάσσει μαζικά στο ΤΑΙΠΕΔ την δημόσια περιουσία. Στον κατάλογο του ξεπουλήματος την τιμητική της έχει και η περιοχή της Αργολίδας με ακίνητα ανυπολόγιστης αξίας (ιστορικής-αρχαιολογικής, οικολογικής, ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος). Πωλητήριο για παράδειγμα μπαίνει σε όλη την παραλία της Καραθώνας και στο Κονδύλι, σε έκταση εντός του ιστορικού-αρχαιολογικού χώρου της Ακροναυπλίας και σε έκταση εντός του υγροβιοτόπου στην παραλιακή Ναυπλίου-Νέας Κίου.
Η επιθετική αυτή κίνηση της μνημονιακής κυβέρνησης της ΝΔ κινητοποίησε μια σειρά από κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς της Αργολίδας όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας για την προστασία της δημόσιας περιουσίας. Με το πέρας των κινητοποιήσεων όμως ήρθε η στοχοποίηση έξι αγωνιστών πολιτών του Ναυπλίου οι οποίοι δικάζονται στις 10 Νοέμβρη στο Ναύπλιο για την συμμετοχή τους στο μαζικό κίνημα με στημένες κατηγορίες που προκαλούν τη θυμηδία.
Οι κατηγορούμενοι προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα συλλογικοτήτων που συμμετείχαν στο κίνημα και με κατηγορίες «καθ’ υπόδειξη» από τις αστυνομικές αρχές. Το γεγονός αυτό παραπέμπει στις εποχές του φακελώματος από την Ασφάλεια των «ανήσυχων πολιτών» και οποιαδήποτε ενοχοποίηση των έξι εκθέτει και την ίδια την σημερινή κυβέρνηση.
Δεν ξεχνάμε τις ψεύτικες υποσχέσεις και δηλώσεις του σημερινού πρωθυπουργού από την ίδια την πόλη του Ναυπλίου προεκλογικά περί κατάργησης του ΤΑΙΠΕΔ ούτε και την συμμετοχή στις ίδιες τις κινητοποιήσεις, για τις οποίες διώκονται οι έξι, του σημερινού κυβερνητικού βουλευτή Αργολίδας!
Ο αγώνας ενάντια στο μνημόνιο και το ξεπούλημα του ΤΑΙΠΕΔ δεν τρομοκρατείται!
Θα συνεχιστεί και θα νικήσει! Οι διώξεις δεν μας σταματούν!
 
ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΕΞΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/11, 9:00 πμ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΑΔΕΔΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμπαράσταση στους 6 διωκόμενους στο Ναύπλιο για τον αγώνα τους ενάντια στο ξεπούλημα δημόσιας ακίνητης περιουσίας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη συμπαράσταση της στους 6 αγωνιστές που δικάζονται την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017, με  κατασκευασμένες κατηγορίες.
Οι κατηγορούμενοι προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα των συλλογικοτήτων που συμμετείχαν στο κίνημα και δικάζονται στις 10 Νοέμβρη στο Ναύπλιο για τη συμμετοχή τους στο μαζικό κίνημα ενάντια στο γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της περιοχής της Αργολίδας μέσα από την ένταξη τους στο ΤΑΙΠΕΔ ακίνητων ανυπολόγιστης αξίας (ιστορικής-αρχαιολογικής, οικολογικής, ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος),  το καλοκαίρι του 2014.
Στο πρόσωπο των 6 διωκόμενων ποινικοποιείται ο αγώνας των κατοίκων ενάντια στο ξεπούλημα του τόπου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.
Είναι απαράδεκτο να ποινικοποιούνται οι κοινωνικοί αγώνες που εκφράζουν αυτή ακριβώς τη διάθεση υπεράσπισης των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού.
Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους διαδηλωτές, βρίσκεται απέναντι στη καταπάτηση του αναφαίρετου δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση και την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και ζητά την άμεση παύση κάθε ποινικής δίωξης.
Η συνέχιση της  δίωξης των έξι  και η επικείμενη δίκη τους  στις 10 Νοέμβρη  εκθέτει και τη σημερινή Κυβέρνηση. Απαιτούμε  να  σταματήσει  τώρα το  Υπουργείο  Δικαιοσύνης τη Δίωξη των έξι αγωνιστών πολιτών του Ναυπλίου.
Ο αγώνας μας ενάντια στα μνημόνια και το ξεπούλημα της  δημόσιας  περιουσίας  από  ΤΑΙΠΕΔ και  το  Υπερταμείο θα συνεχιστεί  και θα  νικήσει.
 Οι διώξεις δεν μας φοβίζουν και  δεν μας σταματούν!
ΝΑ   ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ  ΤΩΡΑ  Η  ΔΙΩΞΗ  ΤΩΝ ΕΞΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ  ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ  ΝΑΥΠΛΙΟΥ !
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ  ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ  ΤΟ  ΤΑΙΠΕΔ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ !
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Πηγή: http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr/2017/11/blog-post_3.html

Διαβάστηκε 1484 φορές